Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Ortaya Çıkar – 2021

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Ortaya Çıkar

Bebek sahibi olmak birçok çiftin en büyük hayali. Doğal yollarla hamilelik ise bu sürecin en kolayı. Yeni evliler ve ilk çocuk sahibi olacak kişiler içinse inanılmaz belirsizlikler ve merakı içerisinde barındıran bir süreç. Bilerek ve isteyerek hamile kalınılması ve çocuk yapma niyeti hamilelik süreçlerinin takip edilmesine daha fazla meraka neden oluyor. Tabi bir de istem dışı olanlar var ki o bölümü hiç konuşmayalım. Her iki durumda fazla merakı ve heyecanı içerisinde barındırıyor. Bu yazımızda hamilelik belirtileri nedir? Hamilelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar? Hamilelik testi nedir ve bir kadının hamile kalması durumunda vücudunda ne tür değişiklikler meydana gelir onları paylaşacağız. Hepinize iyi okumalar.

İşte hamileliğin bazı erken belirtileri ve belirtileri

Adet gecikmesi hamilelik belirtisi mi? Adet gecikmesi nedenleri

Hamileliğin Klasik/ Standart Belirtileri

Regl Gecikmesi

Doğurganlık yıllarınızdaysanız ve adet kanamanızın başladığı veya kanamanın olmadığı bir veya iki hafta geçtiyse, hamile olabilirsiniz. Ancak bu, hamileliğin tek belirtisi değildir ve çoğu zaman yanıltıcı olabilir. Gecikmiş veya düzensiz adet döngüsü kadınlarda yaygındır. Bu nedenle, kaçırılan bir adet döngüsü de bunun bir sonucu olabilir.

Şişmiş ve Hassas Memeler

Hamileliğin ilk günlerinde erken hormonal değişiklikler göğüslerin ağrımasına ve göğüs bölgenizin hassaslaşmasına neden olabilir. Rahatsızlık genellikle çok fazla değildir ve vücudunuz meydana gelen yeni hormonal değişikliklere uyum sağladıkça birkaç hafta sonra azalır.

Ayrıca Bakınız.  Virüslere karşı bağışıklığı güçlendirme Koronaya iyi gelen yiyecekler

Mide Bulantısı ve Kusma

Gebeliğin erken belirtileri, kusmalı veya kusmasız mide bulantısını da içerebilir. Genellikle sabah bulantısı olarak bilinir, günün veya gecenin herhangi bir saatinde ortaya çıkabilir. Bu belirti genellikle hamileliğinizin bir ayı geçtiğinde başlar. Ancak farklı bireylerde farklılık gösterir. Bazıları ilk günlerde mide bulantısı ve kusma hissedebilirken, bazıları bunu hiç yaşamayabilir. Hamilelik sırasında mide bulantısının nedeni çok açık değildir, ancak araştırmalar hamilelik hormonlarının burada bir rolü olduğunu göstermiştir.

Eczaneden alınan hamilelik testi nasıl yapılır? Evde hamilelik testi yapılışıArtan İdrara Çıkma İsteği

Gebeliğin erken belirtileri arasında sürekli ve sık idrara çıkma dürtüsü de olabilir. Bu, sık sık veya normalden daha fazla idrara çıkma dürtüsüne sahip olmayı içerir. Bunun nedeni, hamilelik sırasında vücudunuzdaki kan akışının artması ve böbreklerinizin mesanenize giden ekstra sıvı üretmesine neden olmasıdır.

Yorgunluk / Bitkinlik / Tükenmişlik Duygusu

Yorgunluk da yaygındır ve hamileliğin erken belirtilerinden biri olarak üst sıralarda yer alır. Hamileliğin erken döneminde, progesteron hormonu seviyeleri artar. Bu sizi uykulu ve yorgun hissetmenize neden olabilir.

Diğer Hamilelik Belirtileri

İlk üç ayda karşılaşabileceğiniz diğer hamilelik belirtileri ve semptomları şunları içerebilir:

Karamsar Mizaç

Kan akışı ve vücuttaki hormonlar, hamileliğin erken dönemlerinde dalgalanma eğilimindedir. Bu sizi alışılmadık şekilde ağlatan veya duygusallaştırabilir. Ruh hali değişimleri, hamileliğin ilk günlerinde yaygın bir semptomdur.

Vücutta Oluşan Şişkinlik

Hamileliğin ilk aylarındaki hormonal değişiklikler sizi şişkin hissettirebilir ve daha kilolu görünmenize neden olabilir. Vücut, adet döneminin başlangıcında vücudunuzun nasıl tepki verdiğine benzer şekilde kilo tutma eğilimindedir.

Hafif Kan Lekesi

Çoğu zaman, hamileliğin ilk belirtileri olarak az miktarda kan veya hafif lekelenme de ortaya çıkabilir. Bu implantasyon kanaması olarak bilinir ve döllenmiş yumurtanın rahmin iç tabakasına yapışmasıyla meydana gelir. Bu, gebe kaldıktan 10 ila 14 gün sonra olur. İmplantasyon dönemi olarak bilinen bu dönem, adet dönemi sırasında veya civarında gerçekleşir. Bununla birlikte, tüm kadınlar bu semptomu yaşamaz.

Ayrıca Bakınız.  Patatesin suyunun cilde faydaları

Burun Tıkanıklığının Oluşması

Hamileliğin ilk aylarında vücuttaki hormonal düzeylerde ve kan üretimindeki artış ve dalgalanma, burnunuzdaki mukoza zarının şişmesine veya kurumasına neden olarak kolayca kanamalarına neden olabilir. Bu, tıkalı veya burun akıntısı yaşamanıza neden olabilir.

Kramp ve Kabızlık

Bazı kadınlar ayrıca erken hamilelik sırasında hafif rahim krampları yaşarlar.

Aynı zamanda hormon seviyesindeki değişiklikler sindirim sisteminizin yavaşlamasına neden olur, bu da kabızlığa neden olabilir.

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın hamileler için hazırlamış olduğu kılavuza ulaşmak için https://sbu.saglik.gov.tr/Ekutuphane/kitaplar/A%202.pdf adresini ziyaret edebilirsiniz.

En Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir

 



Cevap bırakın