Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Okullar ne zaman açılacak? 2020

Milyonlarca öğrencinin ve velinin beklediği okulların açılış tarihi haberi, son dakika haberi olarak MEB Bakanı Ziya Selçuk tarafından duyuruldu. Pek, Okullar 31 Ağustos’ta mı açılacak? Okullar 21 Eylül‘de mi açılacak? Uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman açılacak? İşte, okulların açılış tarihi!

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

 Okullar 31 Ağustos’ta mı açılacak, 21 Eylül’de mi açılacak? Uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? Yüz yüze eğitim ne demek?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim modeliyle 2020-2021 eğitim ve öğretim sezonunun başlayacağını vurgulayarak, yüz yüze eğitime 21 Eylül’de kademeli olarak geçileceğini ifade etti.

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Selçuk, Bilim Kurulu toplantısının ardından okullar için verilen son kararla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. “2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle okullar açılacak, 21 Eylül’de seyreltilmiş biçimde yüz yüze eğitim başlayacak” diyen Bakan Selçuk, “Okullarımızı açtığımızda talebelerimize, öğretmenlerimize, personele, servis Şoförlerine varana kadar herkesin sağlık durumları, test kodlarıyla takip altında olacak. lüzumlu önlemler alınacak” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN KILAVUZLAR HAZIRLANDI

Servislerde, okul bahçesi girişinde maske ve benzeri herkes tarafından bilinenlar hususunda kılavuz çerçevesinde belirlenmişti. Öğrenci ve öğretmenlerimiz ve velilerimiz için rehber ve kılavuzlar bir araya getirdik. Bunların ne biçimde uygulanacağının ayrıntısını da devam ettireceğiz.

Öğrencilerimizin teneffüste neler yapacağı hakkında kılavuzumuzda açıklanacak. Maske temin edilecek. Okullarımızın uyması gereken hijyen herkes tarafından bilinenları hakkında birtakım kılavuzları daha evvel de hazırlamıştık. Bu herkes tarafından bilinenlar nasıl denetlenecek? 2000 denetmenimiz şu anda sahada ve okullardadırlar.

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilelerimiz için hazırlanan bu kılavuzun takibi devam edecek. Okulun ilk haftasında özel bir uyum çalışmalarımız olacak. Okulların hijyenini sağlamak için temizlik ve personel alımları devam etmekte. Bu personelin sayısında artışa gitmiş bulunuyoruz.

Ayrıca Bakınız.  6 Haziran 2021 Liselere Geçiş Sınavı - LGS Soru ve Cevapları

Okullarımızla ilgili ihtiyaç kalemleri sıra sıra çıkarılmıştır, bunların takibi de devam etmekte. Okullarımıza mali destek vermek ve diğer teknik destekleri sağlamak için gereken planlamaları yaptık.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE DEMEK?

Öğretim programlarında öngörülen derslerin teorik ve uygulamalı eğitimi; öğretmen gözetiminde yüz yüze eğitimin yapıldığı okul/kurumlarda yahut işletmelerin derslik, atölye ve laboratuvar mekanlarında, işletmelerde ise usta öğretici/eğitici gözetiminde uygun mekanlardayapılan eğitime denir.

Son Dakika Haberleri – Son Dakika Haber – Güncel Haberler



Cevap bırakın