Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

YÖKATLAS Nedir Nasıl Kullanılır Tercih Robotu – 2021

YÖKATLAS Yükseköğretim Kurumu tarafından üniversite adaylarının hizmetine sunulan bir uygulama. İçerisinde

  • YÖK Lisans Atlası
  • YÖK Önlisans Atlası
  • YÖK Lisans Tercih Sihirbazı
  • YÖK Önlisans Tercih Sihirbazı
  • YÖK Mezun Başarı Atlası
  • YÖK TYT-AYT Net Sihirbazı
  • YÖK YKS Meslek Atlası
  • YÖK YKS Tercih Listem

modülerini barındıran uygulama her yıl yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra ÖSYM üzerinden temin edilen verilerle güncelleniyor. Böylelikle bu modüller üzerinden aday öğrenciler geleceğine ilişkin araştırma yapabiliyor ve istatistiki veriler ile tercihlerini gerçekleştirebiliyor. Şimdi gelin hep birlikte her bir modülün ne işe yaradığına birlikte bakalım.

YÖKATLAS Nasıl Kullanılır
YÖKATLAS Nasıl Kullanılır

YÖK Üniversitelerimiz

Üniversitelerimiz Modülünde, Türkiye’deki her bir üniversitenin öğrenci ve öğretim elamanı sayılarının yanında kuruluş yılı, resmi web sitesi, sosyal medya linkleri, iletişim bilgileri, spor tesisleri, spor takımları, öğrenci toplulukları, yurt kapasitesi, laboratuvar sayıları ve yüzölçümleri bilgilerine erişebileceksiniz.

YÖK Lisans Atlası

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detay parmaklarınızın ucunda…
2018, 2019 ve 2020 YKS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans programlarının (fakülte/yüksekokul) detayları burada yer almaktadır.

YÖK Önlisans Atlası

Önlisans programlarına yerleşenlerin puanları, YKS netleri, geldikleri liseler, mezun oldukları lise alan ve dalları; programda görevli öğretim üyeleri, geçmiş yıllarda verilen mezun sayısı, yatay geçiş trafiği ve benzeri pek çok detaya tek bir “tık” ile ulaşın…
2018, 2019 ve 2020 YKS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan önlisans programlarının (meslek yüksekokulu) detayları burada yer almaktadır.

Ayrıca Bakınız.  2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Üniversiteler Ne Zaman Açılacak Eğitim Yüz Yüze Mi

YÖK Lisans Tercih Sihirbazı

2020 YKS ile öğrenci alan lisans programlarının kontenjan bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı…

YÖK Önlisans Atlası

2020 YKS ile öğrenci alan önlisans programlarının kontenjan bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı…

YÖK Mezun Başarı Atlası

2020 Tercih Kılavuzu’nda yer alan lisans programlarından mezun olanların merkezi uzmanlık
sınavlarında gösterdikleri başarıyı görün değerlendirin. Sadece girdi değil, çıktı kalitesini de sınayın…

Mezunların KPSS-1, KPSS-2, TUS-TT1, TUS-TT2, TUS-KTP, DUS, AB-AYB sınav başarılarını değerlendirebilirsiniz

YKS Meslek Atlası

Hedefinizdeki meslek ve üniversiteye geçen sene yerleşenlerin YKS’deki başarısını görmek ve sizi hedefe ulaştıracak en doğru verilere ulaşmak artık çok kolay. Tıklayın…
2020 YKS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans – önlisans programlarına yerleşenlerin TYT-AYT testlerinde yaptıkları yerleşen son kişinin Netleri burada yer almaktadır.

YÖK Tercih Listem

Üniversite adaylarının meslek seçimine ışık tutacak tercih istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.
2020 YKS’de mesleklerin tercih edilme istatistiklerini inceleyerek hangi mesleklerin daha çok tercih edildiğini değerlendirebilirsiniz.

YÖKATLAS’a ulaşmak için YÖKATLAS

YÖKATLAS Nasıl Kullanılır?

YÖKATLAS nasıl kullanılır gelin bir de videoda görelim. Tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz. Tüm duamız gönlünüzdekinin hayırlı bir şekilde gerçekleşmesidir.

https://www.bilgekisi.com/universite-lise-tercih-yapilirken-nelere-dikkat-edilmeli-2021.html

 



1 yorum
  1. […] Bu liste 27 Temmuz 2021 tarihine ait. Bu tarihten sonra açılan yeni üniversiteler için YÖKATLAS kontrol […]

Cevap bırakın