Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Öğretmenler için Olmazsa Olmaz 19 Mobil Uygulama 2022

Öğretmenler için Olmazsa Olmaz 19 Mobil Uygulama 2022

Öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı evlatlarımızı yarınlara hazırlayan en önemli kişilerin başında geliyor. Bir öğretmenin başarısı sahip olduğu meslek ve pedagoji bilgisi ile değişen, gelişen dünyanın beklentilerine uyum sağlayabilmesi, bunları takip edebilmesiyle de ilişkilidir. Günümüz dünyasında ise bilgi ve teknoloji çok hızlı bir şekilde gelişmekte ve değişmektedir. Buna bağlı olarak yaşam ve öğrenme biçimlerimiz de farklılaşmaktadır. Özellikle Z kuşağı diye sınıflandırdığımız evlatlarımız teknolojinin içerisine doğmuş ve dijital yerli olarak tanımlanan kitleyi oluşturuyor. Günlerinin büyük bir bölümünü teknoloji kullanmaya ayırıyor.

Hatta öğrenme ve araştırma yönelimleri de bu teknolojiler üzerinden gerçekleşiyor. Değişimin bu denli etkilediği gençlerimize, çocuklarımıza ulaşabilmenin en önemli araçlarından birisi de teknolojiyi kullanmak ve onların hayatlarına teknoloji ile dahil olmak. Öğretmenlerimizin de bu yönde kendilerini şekillendirmesi öğrencilerine erişmesi, öğrenmenin gerçekleşmesi açısından çok önemli. Bu yazımızda ise öğretmenler için olmazsa olmaz 19 mobil uygulama ve özelliklerinden bahsedeceğiz. Umarız katkısı olur.

Öğretmenlere Önerilen 19 Mobil Uygulama

  1. Her öğretmenimizin mobil cihazında mutlaka bir veya iki tane sağlam bir PDF okuyucu ve düzenleme uygulaması gerekiyor. Android kullanıcıları için benim 2 tavsiyem:
    1- Read Era
    2- XODO
  2. Her öğretmenimizin mobil cihazında afiş poster grafik vb gibi işler için gerekli resim düzenleme aracı olmalı. Android kullanıcıları için benim 2 tavsiyem:
    1- Canva
    2- Spark Post
  3. Her öğretmenimizin mobil cihazında word, excell ve powerpointi rahat kullanabileceği uygulamalar olmalı. Android kullanıcıları için benim 2 tavsiyem:
    1- Microsoft Office
    2- WPS Office
  4. Her öğretmenimizin mobil cihazında belgelerin görüntüsünü alarak pdf veya metine çevirebileceği belge tarayıcı uygulamalar olmalı. Android kullanıcıları için benim 2 tavsiyem:
    1- V Flat
    2- Cam Scanner
  5. Her öğretmenimizin mobil cihazında test sınavları için kaliteli optik okuyucu uygulamalar olmalı. Android kullanıcıları için benim 2 tavsiyem:
    1- ABC Optik
    2- Zipgrade
  6. Her öğretmenimizin mobil cihazında cihazına indirdiği sıkıştırılmış dosyayı (zip,rar,7zip) açabilecek kaliteli uygulamalar olmalı. Android kullanıcıları için benim 2 tavsiyem:
    1- RAR
    2- ZArchiver
  7. Her öğretmenimizin mobil cihazında tüm cihazlarla senkronize olabilen kaliteli not alma uygulamaları olmalı. Android kullanıcıları için benim 2 tavsiyem:
    1- Google Keep
    2- One Note
  8. Her öğretmenimizin mobil cihazında sınıf içinde veya dışında etkileşimde bulunduğu kitleye sunabileceği ve cevap alabileceği anket uygulamaları olmalı. Android kullanıcıları için benim 2 tavsiyem:
    1- JotForm
    2- SurveyMonkey
  9. Her öğretmenimizin mobil cihazında kendi bloğunu oluşturup içeriğini kendine göre doldurabileceği blog site uygulamaları olmalı. Android kullanıcıları için benim 2 tavsiyem:
    1- WordPress
    2- Blogspot
  10. Her öğretmenimizin mobil cihazında gereksiz dosyaları temizleyerek özellikle RAM’i rahatlatabileceği kaliteli temizleme uygulaması olmalı. Android kullanıcıları için benim tavsiyem:
    1- CCleaner
  11. Her öğretmenimizin mobil cihazında dilerse bir sunuyu kendi görüntü ve sesi ile kaydedip öğrencileri ile paylaşabileceği ekran videosu alma uygulamaları olmalı. Benim Android kullanıcıları için iki tavsiyem:
    1- AZ Screen Recorder
    2- ADV Screen Recorder
  12. Her öğretmenimizin mobil cihazında dosyalarını yedekleyebileceği son derece hızlı ve kaliteli sanal disk uygulamaları olmalı. Benim Android kullanıcıları için iki tavsiyem:
    1- MEGA
    2- Yandex Disk
  13. Her öğretmenimizin mobil cihazında öğrenci veya öğretmenlerle dilediği zaman rahatlıkla kurabileceği video konferans uygulamaları olmalı. Benim Android kullanıcıları için iki tavsiyem:
    1- Goole Meet
    2- Zoom
  14. Her öğretmenimizin mobil cihazında dilerse ders notlarını seslendirip podcastler hazırlayabilmesini sağlayacak kaliteli mp3 ses kaydedici uygulamaları olmalı. Benim Android kullanıcıları için iki tavsiyem:
    1- Hi-Q MP3 Voice Recorder
    2- High Quality MP3 Recorder
  15. Her öğretmenimizin mobil cihazında dilerse web site veya herhangi bir adresi qr koda çevirebileceği kaliteli uygulamalar olmalı. Benim Android kullanıcıları için iki tavsiyem:
    1- QR Kodu Oluşturucu (YKART )
    2- QR Code Monkey – Scan/Generate
  16. Her öğretmenimizin mobil cihazında dilerse cihazını yormayan kaliteli web browserlar olmalı. Benim Android kullanıcıları için iki tavsiyem:
    1- Brawe
    2- Firefox
  17. Her öğretmenimizin mobil cihazında İngilizce veya diğer dillerdeki sayfaları otomatik de çevirebilen kaliteli dil çevirici uygulamalar olmalı. Benim Android kullanıcıları için tavsiyem: 1- Goole Translate
  18. Her öğretmenimizin mobil cihazında anlık mesajlaşabileceği veya çeşitli platformlardan bilgiler alabileceği çevrim içi mesajlaşma uygulamaları olmalı. Benim Android kullanıcıları için tavsiyem: 1- Telegram 2- Discord
  19. Her öğretmenimizin mobil cihazında eğitim öğretim ile ilgili MEB’e ait mutlaka şu uygulamalar olmalı:
    1- EBA
    2- MEB Ajanda
    3- MEB E-Okul Öğretmen
    4- MEB Kültür Yayınları
    5- MEB Öğretmen Kitaplığı
Ayrıca Bakınız.  Ölmeden Önce Mutlaka Okunması Gereken Felsefe Kitabı Önerileri 2022

Kaynak: https://twitter.com/mfbedu/status/1515782788687015946

 

 



Cevap bırakın