Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Ücretsiz 2D – 3D CAD Programları Yazılımları 2021-2022

Ücretsiz 2D – 3D CAD Programları Yazılımları 2021 -2022

Mühendisliğin bir çok alanında CAD yazılımları kullanılıyor. Makine mühendisliği başta olmak üzere kullanılan bilgisayar destekli tasarım (CAD) yazılımları birçok açıdan kullanıcılar için çok uzak görünebiliyor. Çok yüksek bütçeli olmaları ve görece kullanımlarının da karmaşıklığı kullanıcılar açısından sorun olarak tanımlanmasının başlıca nedenlerini oluşturuyor. Aslında ortaya çıkan ürünü ve niteliği, bununla birlikte böyle bir teknoloji olmasaydı böyle bir işi nasıl, hangi koşullar altında gerçekleştireceği düşünülürse bu tür yazılımların kıymeti çok daha iyi anlaşılacak, öğrenmek için harcanan zamanın ise gerçekten değer olduğu görüşü daha fazla hakim olacaktır. Gelelim yazımızın konusuna Ücretsiz 2D – 3D CAD Programları Yazılımları önerilerine.

Ücretsiz bir CAD yazılımı tercih etmenizi bir düzeye kadar anlamlı bulduğumuzu ifade etmeliyiz. Özellikle yeni işe başlayan veya orta ölçekli bir firmaysanız başlangıç düzeyinde bütçelerini de düşünerek ücretsiz 2D – 3D CAD programı tercih etmeniz uygun olacaktır. Zaten süreç istediğiniz şekilde giderse bu uygulamalara daha fazla yatırım yapma gereksinimi ortaya çıkacağı gibi aynı zamanda bu bütçeyi harcayacak gücünüz de olacaktır. Peki hangi ücretsiz 2d – 3d CAD Programı. Sizin için bir çırpıda sayabileceğimiz ücretsiz CAD yazılımları ve temel özellikleri şunlar:

  • FreeCAD
  • SketchUp
  • LibreCAD
  • OpenSCAD
  • ZBrushCoreMini

Ücretsiz 3D CAD Programları

FreeCAD
FreeCAD

FreeCAD

FreeCAD, ücretsiz bir CAD uygulaması arayanların karşısına çıkan ilk uygulamadır denilebilir. Sahip olduğu özellikleri ve tercih edilme sıklığıyla aslında bu başarıyı ziyadesiyle hak ediyor.  Uygulamanın en önemli özelliği açık kaynaklı olmasıdır. FreeCAD uygulaması 3D modelleme yapmanızı sağlamakla birlikte size gereksinim duymanız halinde 2D modelleme olanağı da sunar.  Temel düzeyde bir kurulum yaptığınızda gereksinimlerinizi karşılayacak özelliklerle karşınıza gelen uygulamaya ek kurulum yapacağınız eklentilerle çok sayıda yeni özellik ekleyebilir, uygulamayı daha işlevsel bir hale getirebilirsiniz.  FreeCAD projenizi dışarıya aktarmanıza da olanak sunar. FreeCAD uygulaması Windows, MAC ve Linuks platformlarda çalışabilir.

Ayrıca Bakınız.  Metaverse ve Meta Veri Deposu Nedir Kurucusu Kimdir Coinler Nereden ve Nasıl Alınır 2021-2022

FreeCAD indirmek için tıklayınız. 

SketchUp
SketchUp

SketchUp

SketchUp, ücretli sürümleri olmasına rağmen çevrimiçi ücretsiz sürümü ile size çok esnek bir ortamda 3D modelleme olanağı sunar. Yeni başlayanların herhangi bir ücret ödemeksizin CAD dünyasına adım atması için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz ürünün farklı versiyonları bulunmakta. Özellikle yükseköğretim öğrencilerine ve kurumlarına farklı fiyat politikasıyla daha uygun erişim sağlayan uygulamada ücretsiz çevrimiçi sürümünde 10Gbyte’lık bulut depolama alanını da kullanıcılarına sunuyor.

SketchUP’ın web versiyonuna ulaşmak için tıklayınız. 

LibreCAD
LibreCAD

LibreCAD

LibreCAD, Windows, Apple ve Linux için ücretsiz bir Açık Kaynak CAD uygulamasıdır. Destek ve belgeler, büyük, özel kullanıcılar, katkıda bulunanlar ve geliştiriciler topluluğumuzdan ücretsizdir. Tasarımınız 2D nesnelere odaklanıyorsa, LibreCAD şu anda mevcut olan en iyi ücretsiz CAD yazılımlarından biridir. FreeCAD gibi, LibreCAD de açık kaynaklıdır ve arkasında aktif bir bağımsız geliştiriciler topluluğuna sahiptir. Sonuç olarak, 2D tasarımlar ve devre kartları oluşturmak isteyen kullanıcılar için idealdir.

LibreCAD’i indirmek için tıklayınız.

openscad
openscad

OpenSCAD

OpenSCAD, katı 3B CAD modelleri oluşturmak için kullanılan bir yazılımdır. Ücretsiz bir yazılımdır ve Linux/UNIX, Windows ve Mac OS X için kullanılabilir. 3D modeller oluşturmaya yönelik çoğu özgür yazılımın (Blender gibi) aksine, 3D modellemenin sanatsal yönlerine değil, CAD yönlerine odaklanır. Bu nedenle, makine parçalarının 3D modellerini oluşturmayı planlarken aradığınız uygulama olabilir, ancak bilgisayar animasyonlu filmler oluşturmakla daha çok ilgilendiğinizde aradığınız şey bu değildir.

OpenSCAD etkileşimli bir modelleyici değildir. Bunun yerine, nesneyi tanımlayan bir komut dosyasında okuyan ve bu komut dosyasından 3B modeli işleyen bir 3B derleyici gibi bir şeydir. Bu size (tasarımcıya) modelleme süreci üzerinde tam kontrol sağlar ve modelleme sürecindeki herhangi bir adımı kolayca değiştirmenize veya yapılandırılabilir parametrelerle tanımlanan tasarımlar yapmanıza olanak tanır.

Ayrıca Bakınız.  MAC'te Ekran Nasıl İkiye Bölünür Split Screen Nedir- 2022

OpenSCAD iki ana modelleme tekniği sunar: Birincisi yapıcı katı geometri (aka CSG) ve ikincisi 2B anahatların ekstrüzyonu vardır. Autocad DXF dosyaları, bu tür 2B anahatlar için veri değişim formatı olarak kullanılabilir. Ekstrüzyon için 2B yollara ek olarak, DXF dosyalarından tasarım parametrelerini okumak da mümkündür. DXF dosyalarının yanı sıra OpenSCAD, STL ve OFF dosya formatlarında 3D modelleri okuyabilir ve oluşturabilir.

OpenSCAD indirmek için tıklayınız.

ZBrushCore
ZBrushCore

ZBrushCoreMini

ZBrushCoreMini tamamen heykel yapmakla ilgilidir. Basit bir küre veya taş blokla başlayın, ardından malzeme eklemek veya çıkarmak için ZBrush’un en popüler dijital şekillendirme fırçalarından oluşan bir grup kullanın ve basitçe… yaratın! ZBrushCoreMini, hayal gücünüzü keşfetmenizi sağlar.

Yaratıcılığınızdan memnun kaldığınızda, iMage3D formatı aracılığıyla çalışmanızı başkalarıyla paylaşmak için heyecan verici yeni bir yol da sağlar. Herhangi bir web sitesinde bu, normal bir 2D görüntü olarak görünecektir. Ancak diğer ZBrushCoreMini kullanıcıları dosyayı tam 3D olarak açabilir!

Ve 3D yazıcıların giderek daha fazla kendi haline gelmesiyle ZBrushCoreMini, modelinizi gerçek dünya baskısı için dışa aktarma yeteneğini içerir.

ZBrushCoreMini indirmek için tıklayınız.



Cevap bırakın