Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

2021 Kırışıklığa Karşı En Etkili Doğal Krem Nasıl Yapılır

Kırışıklığa Karşı En Etkili Doğal Krem Nasıl Yapılır

Kırışıklık herkesin başına gelen doğal görünüm değişikliklerinden birisi. Herkes için neredeyse kaçınılmaz olan bu durumun birçok nedeni bulunuyor. Özellikle çevre faktörleri, güneş, makyaj, beslenme alışkanlıkları, temizlik, cilt bakımı, genetik faktörler ve yatkınlık gibi sayamayacağımız birçok etken cilt kırışıklığına neden oluyor. Ciltteki bu değişim birçok kişi için soruna dönüşüyor ve kendilerini kötü hissetmelerine neden oluyor. Bu hissiyat ise farklı arayışlara ve girişimlere neden oluyor. Çok sayıda kimyasal krem ve ürün ise piyasada bulunuyor. Kimyasallar demek aynı zamanda bir tarafıyla da sorun demek. Hal böyle olunca da insanlar kırışıklık sorunlarına alternatif çözüm arayışlarına giriyor. Bu yazımızda ise Kırışıklığa Karşı En Etkili Doğal Krem Nasıl Yapılır? Yüz Kırışıklığına Ne İyi Gelir? En Etkili Ev Yapımı Kırışıklık Kremi Tarifleri, Kırışıklık Kremi Nasıl Kullanılır? Kırışıklık Kremi Hangi Yaşta ve Ne Zaman Kullanılmalı? ondan bahsedecek ve birkaç tarifi sizlerle paylaşacağız.

Kırışıklık Kremi Nasıl Kullanılır

En Etkili Ev Yapımı Kırışıklık Kremi Tarifleri

Besleyici Kırışıklık Kremi: ½ çay fincanı badem yağı, ½ çay fincanı kunduz yağı ve 1 çay kaşığı kafur yağını bir kabın içerisinde karıştırın. Kırışıklığın yoğun olduğu bölgelere parmak ucunuzla dairesel hareketlerle hafif bastırarak uygulayın. Karışımın kalanını bir kaba koyarak düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Ballı Kırışıklık Losyonu: 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı kafur yağı ve 1 çay kaşığı domates suyunu karıştırın. Soğutucuya koyarak 1 saat bekletin. Sonrasında kırışıklıklara parmaklarınızla yedirerek sürün.

Yosun İçerikli Kırışıklık Kremi: 1 çay kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı su yosununu karıştırın. Tüm cildinize uygulayın ve yarım saat bekletin sonra ılık suyla yıkayın. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız.  En Etkili ve Sağlıklı Saç Uzatma Yöntemleri Nelerdir 2022-2023

Bal mumu Özlü Kırışıklık Kremi: 2 yemek kaşığı bal mumu, 2 yemek kaşığı badem yağı, 4 yemek kaşığı kayısı özü ve ½ çay kaşığı limon suyu. Balmumu ve badem yağını benmari usulü ısıtın; sonra kalan malzemeleri koyun karıştırın ve soğutucu da 2 saat bekletin. Sonra krem olarak kırışıklıklara uygulayabilirsiniz.

Naneli Kırışıklık Kremi: 3 damla nane ruhu, 1 tutam şap tozu, 1 çay kaşığı nane suyu ve 1 çay kaşığı salatalık suyunu karıştırın. Bu karışımı kırışıklık olan bölgelerinize uygulayın.

Salatalık İçerikli Kırışıklık Kremi: 1 adet çırpılmış yumurtanın beyazı, ½ çay kaşığı sodyum benzoat, 1 çay kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı salatalık suyu ve 1 çay kaşığı konyak; tümünü karıştırın ve soğutucu da 1 saat bekletin. Sonrasında kırışıklıklarınız için kullanabilirsiniz.

Kırışıklık Kremi Nasıl Kullanılır?

Kırışıklık karşıtı kremlerin etkisini artırmak için ve azami faydayı sağlamak için sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere uygulamanız tavsiye edilmektedir. Uygulama sonrasında kullandığınız kremin etkisini tam anlamıyla görmek ve artırmak için ise emilimin gerçekleşmesi için gerekli süreyi beklemeli, ek bir ürün kullanacaksınız bu sürenin sonunda uygulamalısınız.

Kırışıklık Kremi Hangi Yaşta ve Ne Zaman Kullanılmalı?

Cildimiz 20li yaşlarda, özellikle 25 yaşına doğru yaşlanmaya başlar. Bu nedenle erken önlem almak ve daha sonra yaşanabilecek daha büyük sorunların önüne geçmek için bu yaşlarda cildin kırışmasını ve yaşlanmasını engellemek için doğal cilt bakım ürünlerini kullanmak uygun olacaktır. Temelde bu kararı vermek ise kişinin kendisine bağlıdır. Her birey cildindeki değişimi görür ve takip eder. Yaşlanmaya bağlı oluşan ciltteki değişimlerin yaşanmaya başladığını gören ve hisseden kişi hissettiği zamanda önlemini almalıdır.

Amacımız mümkün olduğunca kırışıklık sorununuzu gidermek olsa da lütfen her ne olursa olsun sağlığınızla ilgili sorunlara çözüm ararken profesyonel bir destek alınız. Cilt ile ilgili ise bir dermatologla görüşünüz ve yönlendirmeleri ile süreci belirleyiniz.

Ayrıca Bakınız.  En iyi Koşu ayakkabısı önerileri 2020

 



Cevap bırakın